Nieuws

om je aan te melden voor onze nieuwsbrief
met alle informatie over de optredens van
Ode an die Freunde en de solo optredens
van Alexandra, Lester, Lissa & Jokke

Vuurwerk! Pianorecital Lester van Loock

Elke pianosolo van Lester bij de vrolijkklassieke groep Ode an die Freunde eindigt steevast met een minutenlang applaus.Tijd om Lesters fans te verblijden met een soloconcert. Over zijn plannen voor zijn pianorecital zegt Lester: “De bekende Chopin- en Liszt- solo’s uit ons Freunde-repertoire passeren zeker. En dan is er nog wat vuurwerk waar ik momenteel op studeer en dat 14 april speelklaar zal zijn: de derde sonate van Prokofiev en wat études en een prelude van Rachmaninoff… Ik werk ook aan sonates van Beethoven en Schubert.”
Vuurwerk van maestro Lester Van Loock.

Zondag 14 april 2019 om 11u00
Theatercafé Fakkeltheater Antwerpen
www.fakkeltheater.be

Freund Lissa Meyvis zingt op Lezen op Zondag

Zondag 31 maart praat actrice Annick Segal in het programma Lezen op Zondag met Sylvia Broeckaert over haar onlangs verschenen magnum opus Iedereen Opera. Opera voor alle emoties. Musicologe Sylvia Broeckaert vertelt over de 50 opera’s die je leven kunnen veranderen. Elke opera is een wereld op zich: een verhaal met kleurrijke figuren en uiteenlopende stemmingen, een componist en librettist, verschillende ensceneringen, beroemde operazangers en -zangeressen, grote operahuizen en ongelooflijke anekdotes. Sopraan Lissa Meyvis zal enkele fragmenten uit spraakmakende opera’s zingen als illustratie bij het verhaal van Sylvia Broeckaert.

Zondag 31 maart om 09u30 in Kasteel Tivoli Mechelen.
www.lezenopzondag.be

Het beste uit zes jaar Ode an die Freunde

November 2012
Vier tweedejaars conservatoriumstudenten caprioleren en jongleren op een Kempense zolder vrolijk met hun klassieke studierepertoire.

November 2018
Drie masters klassieke zang en een master piano stellen na 75 concerten hun derde programma en de start van hun theatertournee voor.

Eén keer terugblikken
Op maandag 11 maart om 20u30 zijn de Freunde te gast in het programma Chansons Charmantes van het Antwerpse Fakkeltheater waar ze met groot genoegen het beste en het vrolijkste uit zes jaar vriendschap presenteren.

www.fakkeltheater.be

De Freunde genomineeerd voor een Golden Label Muziektheater

In het weekend van 4 januari stelden de Freunde in het Antwerpse Fakkeltheater hun nieuwe programma Funny Freunde voor. De Freunde zijn blij en vereerd te mogen aankondigen dat het programma genomineerd is voor een Golden Label Muziektheater van het gezaghebbende Klassiek Centraal.

Zo beleefde recensente Viviane Redant van Klassiek Centraal de première: Funny Freunde is een boeiende voorstelling met een rijk spectrum: poëtische momenten, lichtheid en donkerte, intimistisch versus exuberant. Dit viertal weet maximaal te ontroeren met minimale middelen.” Lees de hele recensie.

Freunde Lissa & Alexandra in poppenopera Katalina

Wil je wel eens een zingende kip horen? Benieuwd hoe katten welluidend janken in koor? Kom dan met je kinderogen kijken en met je kinderhart genieten van Katalina. Maar vergeet vooral je (klein)kinderen niet. Katalina en haar knotsgekke poppen nemen je mee op hun lichtvoetige tocht langs de mooiste klassieke melodieën, vrolijk en meeslepend. Op kindermaat maar even aantrekkelijk voor volwassenen. De ideale voorstelling om de feestmaand muzikaal in te zetten. Na de voorstelling zijn er workshops schminken, zingen in een kattenkoor, kippen en poezen knutselen en een fotoshoot met Katalina en haar vrienden.
CC Vredenberg Lier, zaterdag 1 december om 14.00 uur. www.vtbkultuur.be/lier

Lester van dolce tot furioso

Beroemde contralto’s werden opgeleid door castraten, zoals Vittoria Tessi, leerlinge van de grote Bernacchi. Heden ten dage lijkt contralto een verdwenen stemsoort. Met dit concert gaan Lester Van Loock en Denise Hulsmans op reis door de eerste ontwikkeling van de contralto van de Belcanto-era (1601-1810). Il Contralto del Belcanto. Vanuit de poëzie van verwondering naar de vroeg-klassieken. Vanuit de vroege emancipatie van de melodie naar totale verkenning van een instrument van bijzondere soort. Van wereldlijk naar geestelijk. Met aria’s van Porpora, Scarlatti, Monteverdi, Peri, Händel, Vivaldi, da Gagliano en Pergolesi. Donderdag 22 november in Kapel, Turnhoutsebaan 199, Wijnegem.
Tickets www.ticketgang.be

Alexandra & Jokke & freundliche Songs for a new word

Songs for a new world laat je gluren in de overhoop gegooide levens van  vier verschillende karakters. Een is op zoek naar meer, een naar beter, een naar anders, een naar zichzelf. En al zijn ze het spoor bijster, ze blijven niet bij de pakken zitten. Moedig verkennen ze nieuwe identiteiten. En songs. Om vast te stellen hoe die uiteindelijk allemaal met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Een beklijvend programma over (onderweg) zijn.

Lissa special guest at Brussels Carol Concert

Première! Funny Freunde!

Première van het spiksplinternieuwe spetterend vrolijke derde programma van Ode an die Freunde in het Fakkeltheater te Antwerpen. Met Funny Freunde verlaten de Freunde hun klassieke comfortzone struinen ze langs musical, operette, opera, pop en jazzy standards met humor als rode draad.

Freunde van Wolfgang Amadeus tot David Bowie

“Sfeervol en dartel, een unieke parel met een magische glans.
Een avond heerlijk luisteren, je verkneukelen aan het acteer- en zangtalent van de drie vocalisten, genieten van het schitterende pianospel van Lester Van Loock. Wat je te horen krijgt is een streling voor het oor en  een deugddoend zalfje voor het hart.”
Viviane Redant, Klassiek Centraal

David Bowie, Life on Mars.   Youp van het Hek, Flappie. Randy Newman, You’ve got a friend in me.   Frank Sinatra, My Way.  Ray Charles, Georgia.   Wolfgang Amadeus Mozart, Papageno Moon River, Audrey Hepburn.   Danny Boy, Judy Garland. Chet Baker, My funny Valentine.

Your Funny Freunde Jokke, Alexandra, Lester & Lissa.
Funny Freunde

Zwarte Zaal Fakkelheater Antwerpen
Vrijdag 4, zaterdag 5, zondag 6 januari 2019

www.fakkeltheater.be
www.odeandiefreunde.be